Antiparazitare

Livrare gratuita in Romania.

Produse vizualizate

Top Vanzari

Informatii

Fypryst Dog 67mg S (2-10 kg) x 3 pipete spot on

Fypryst Dog 67mg S (2-10 kg) x 3 pipete spot on, antiparazitar caini de talie mica. Mariti imaginea

Produs indisponibil

Nou

Fypryst Dog 67mg S (2-10 kg) x 3 pipete spot on. Antiparazitar extern cu aplicare usoara si protectie de durata impotriva infestatiilor cu purici timp de 2 luni si impotriva capuselor.

Detalii

Acesta este un produs:
Fypryst

70,00 Lei

Comanda Telefonic:
0746.113.423
0733.626.336

Adauga in Wishlist!

Info

Livrare prin Curier NATIONAL (alte orase decat Bucuresti): 19 lei, pentru comenzi sub 300 lei si GRATUIT la valori peste 300 lei!
Livrare prin Curier BUCURESTI: Gratuit, pentru comenzi de minimum 150 de lei.
Se livreaza in cutii cu ambalaj original, sigilate
DISPONIBILITATE: Produs INDISPONIBIL

Detalii produs

Fypryst Dog 67mg S (2-10 kg) x 3 pipete spot on

Antiparazitar extern eficient si cu actiune de durata. Fypryst spot on permite o aplicare usoara si protectie de durata.
Produsul este eficient impotriva infestatiilor cu purici timp de 2 luni si impotriva capuselor pana la 4 saptamani, in functie de presiunea mediului inconjurator. Puricii sunt eradicati in 24 de ore de la infestatie.

1 pipeta Fypryst Dog 67mg S contine:

Substanta activa: Fipronil 67 mg
Excipienti: Butilhidroxianisol (E320) 0,134 mg; Butilhidroxitoluen (E321) 0,067 mg.

Indicatii:

- Tratamentul si preventia infestatiilor cu purici ( Ctenochephalides spp) si capuse (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.) la caini.
- Tratamentul si controlul dermatitelor alergice cauzate de intepaturile puricilor (FAD) la  caini. Din cauza lipsei testelor clinice efectuate pe siguranta produsului, intervalul minim intre aplicari este de 4 saptamani.

Contraindicatii:

Datorita datelor insuficiente privind folosirea produsului la cateii cu varsta mai mica de 8 saptamani sau cu greutate mai mica de 2 kg sau la pisoii cu varsta mai mica  de 8 saptamani sau cu greutate mai mica de 1 kg, nu administrati produsul la acestia.
* Nu administrati  produsul la animalele bolnave (boli sistemice, febra) sau la cele aflate in convalescenta.
* Nu administrati  produsul la iepuri datorita riscului de aparitie a unor reactii adverse grave sau chiar a mortii.
* Nu administrati pisicilor produsele destinate cainilor, deoarece poate sa apara supradozarea.

Reactii  adverse:

* In cazul in care animalele se ling, poate sa apara hipersalivatie de scurta durata datorata in principal excipientilor. Printre reactiile adverse extrem de rare, se pot observa reactii pasagere ale pielii  la locul aplicarii medicamentului (caini: decolorarea pielii si caderea locala a parului, prurit si eritem;  pisici: descuamarea pielii si caderea locala a parului, prurit si roseata) si prurit general cu alopecie.
* Cu totul special s-au observat simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, nervozitate), hipersalivatie sau vomismente.
* La caini poate sa apara dispneea.
* Evitati supradozarea.
* Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul  veterinar.

Recomandari privind administrarea corecta:
* Aplicare externa pe piele.
* Evitati contactul produsului cu ochii animalelor.
* Este importanta aplicarea produsului intr-un loc ferit unde animalul nu se poate linge si trebuie evitat ca animalele sa se linga unele pe altele. Exista posibilitatea ca nu toate capusele sa fie eliminate. Astfel, este imposibila excluderea completa a infectarii cu boli transmise de capuse, in conditii neprielnice.
Capusele vor muri pe gazda intre 24 si 48 de ore dupa infestare fara a se hrani cu sangele animalului.
* Produsul Fypryst solutie spot-on poate fi aplicat femelelor destinate reproductiei si femelelor gestante, precum si femelelor ce alapteaza.
* Caini: Capusele de pe animale trebuie indepartate inainte de utilizarea produsului pentru a micsora riscul bolilor transmisibile. Datele despre eficacitatea produsului dupa imbaierea animalelor sunt insuficiente, de aceea imbaierea nu se recomanda timp de 2 zile de la aplicarea medicamentului si nu se recomanda aplicarea a mai mult de o imbaiere saptamanala.
* Sampoanele emoliente se pot folosi inainte de tratament dar, daca sunt utilizate saptamanal dupa aplicarea produsului, reduc durata de protectie impotriva puricilor pana la 5 saptamani.
Imbaierea saptamanala cu sampon cu clorhexidina 2% nu afecteaza eficacitatea produsului impotriva puricilor, dupa cum reiese din studii efectuate pe o perioada de 6 saptamani. Dupa aplicarea produsului, nu lasati cainii sa inoate in ape curgatoare timp de 2 zile dupa administrarea produsului.

Precautii speciale pentru depozitare

* A nu se lasa la indemana copiilor.
* A se pastra  in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
* Acest produs medicinal veterinar nu necesita  conditii speciale de depozitare.

Atentionari speciale

* Produsul poate irita membranele mucoaselor  si ochii.
* Evitati contactul produsului cu gura si ochii.
* Animalele si persoanele cu hipersensibilitate la  insecticide sau alcool nu trebuie sa intre in contact cu solutia spot-on Fypryst.
* Evitati contactul direct  al mainii cu produsul. In caz de contact accidental, spalati mainile cu apa si sapun.
* Nu puneti mana  pe animalele tratate si nu lasati copiii sa se joace cu acestea pana ce locul de aplicare al produsului nu  s-a uscat. Astfel, nu se recomanda aplicarea tratamentului in timpul zilei ci seara inainte de culcare.
* Nu fumati, nu beti si nu mancati in timp ce aplicati produsul.

Solutia spot-on Fypryst contine ingredientul activ fipronil, ce poseda un mecanism unic de  actiune impotriva puricilor si capuselor.
Solutia spot-on Fypryst se acumuleaza in componenta lipidica a pielii si in foliculii pilosi si este eliminata continuu pe piele si par asigurandu-se o activitate persistenta.
Dupa aplicarea solutiei spot-on Fypryst, fipronilul se propaga prin pielea si parul animalelor de la locul  aplicarii spre zonele periferice (zona lombara, inghinala).

Caini: Dupa aplicarea locala a solutiei spot-on Fypryst pentru caini, fipronilul este absorbit moderat prin piele (15%). Concentratii variabile de fipronil  in plasma sangvina au fost observate la caini.La caini, concentratia de fipronil in par scade in timp pana la 3–4 µg/g in 56 de zile de la aplicare.

Pisici: Cantitatea totala de fipronil absorbita prin piele dupa aplicarea locala a solutiei spot-on Fypryst este neglijabila. Fipronil  nu se absoarbe si astfel nu se metabolizeaza in organism. Concentratia de fipronil din parul animalelor scade in timp, pana la atingerea unei concentratii de 1 µg/g la 2 luni dupa administrare.

Comentarii

Scrieţi o recenzie

Fypryst Dog 67mg S (2-10 kg) x 3 pipete spot on

Fypryst Dog 67mg S (2-10 kg) x 3 pipete spot on

Fypryst Dog 67mg S (2-10 kg) x 3 pipete spot on. Antiparazitar extern cu aplicare usoara si protectie de durata impotriva infestatiilor cu purici timp de 2 luni si impotriva capuselor.

Scrieţi o recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

alte produse din aceeasi categorie: